Natuurlijke verzorging

Natuurlijke verzorgingsproducten voor lichaam & geest

Geef je lichaam & geest de verzorging die het verdient met natuurlijke verzorgingsproducten.

Blue Joy biedt pure verzorgingsproducten op basis van aromatherapie en neutrale huidverzorging.

Hier vindt je onder meer crèmes, shampoo, biologische etherische oliën, hydrolaten/bloesemwaters, huidolie, bodylotion,

natuurlijke gezichtsreinigers. Zowel kant en klaar producten als basisingrediënten voor je eigen creaties!

Natuurlijke huidverzorging: zorg goed voor jezelf, werk samen met de natuur! 

Subcategorieën

 • Natuurlijke...

  Natuurlijke verzorgingscrèmes op aromatherapeuthische basis - Pure JOY

  Natuurlijke verzorgingscrèmes op basis van aromatherapie hebben een therapeutische werking en een echt verzorgend effect. Ze bevatten een hoog gehalte aan actieve stoffen. Bovendien worden er enkel 100% natuurlijke etherische olies gebruikt in een concentratie van minstens 3%. Dit in tegenstelling tot reguliere verzorgingscrèmes, waaraan hooguit 0,5% etherische olie of synthetische parfumolie wordt toegevoegd, puur om het lekker te laten ruiken.

  Natuurlijke crèmes met een echt verzorgend effect !

 • Natuurlijke...

  neutrale parfumvrije verzorgingsprodukten

  Ongeparfumeerde huid- en gezichtsverzorging

  Neutrale, parfumvrije huidverzorgingsproducten zijn perfect voor mensen met een gevoelige huid of een parfum-allergie. Blue Joy heeft diverse natuurlijke ongeparfumeerde verzorgingsproducten, waaronder gezichtscrème, gezichtsreinigingsproducten, bodylotion, sulfaatvrije shampoo & douchegel en biologische haarconditioner.

  Deze natuurlijke neutrale verzorgingsproducten kunnen tevens dienen als basis voor je zelfgemaakte verzorgingsproducten.

  Parfumvrije producten: natuurlijke verzorging voor de gevoelige huid

 • Bloesemwaters...

  hydrolaat

  Zachte verfrissing met 100% natuurlijke bloesemwaters

  Hydrolaten of bloesemwaters zijn gedistilleerde waters voortkomend uit de productie van essentiële (etherische) oliën. In tegenstelling tot een reguliere lotion/tonic zijn hydrolaten bijzonder zacht voor de huid. Een 100% natuurlijk bloesemwater desinfecteert mild, trekt de poriën samen, doorbloedt, versterkt en verfrist de huid. Daarnaast bevat het extra kwaliteiten, afhankelijk van welke bloem, plant of kruid een hydrolaat is gemaakt. De bloesemwaters zijn voor diverse doeleinden te gebruiken, waaronder puur als lotion, kompres of als toevoeging in een kleimasker. Heb je een gevoelige huid, gebruik dan juist een hydrolaat als gezichtslotion.

  Bloesemwaters bij Blue Joy zijn pure biologische hydrolaten, zonder toevoegingen van synthetische en/of agressieve ingrediënten.   

  Tips gebruik hydrolaat/bloesemwater

  • Meng een deel oranjebloesemwater met een deel rozen hydrolaat voor een heerlijke gezichtslotion.
  • Voeg i.p.v. water wat hydrolaat toe aan zelfgemaakt kleimasker (en eventueel 1 à 2 druppels etherische olie.
  • Voeg hydrolaat of bloesemwater en etherische olie toe aan bijvoorbeeld een natuurlijke neutrale shampoo.
 • Etherische oliën -...

  Aromatherapie: gebruik natuurzuivere (biologische) etherische oliën!

  Etherische of essentiële oliën (niet te verwarren met parfumolies) worden gewonnen uit plantaardige materialen en kun je op verschillende manieren gebruiken. Zowel voor de geur als om hun cosmetische en geneeskrachtige eigenschappen.

  Blue Joy verkoopt enkel natuurzuivere (biologische) etherische oliën van een hoge kwaliteit, zonder toevoegingen en niet versneden met goedkopere olies of synthetische producten.

  Er is een enorm scala aan etherische oliën die niet allemaal zichtbaar in de webshop staan. Ben je op zoek naar een specifieke etherische olie die je hier nu niet ziet, stuur dan een mailtje naar shop@bluejoy.nl en we gaan voor je aan de slag. (Er is tevens een lijst met de biologisch gecertificeerde etherische oliën op aanvraag beschikbaar).  

  Etherische olie gebruiken

  • Gebruik een etherische olie niet puur op de huid maar verdun deze met bijvoorbeeld een neutrale draagolie zoals jojoba olie of zoete amandelolie (nb er zijn uitzonderingen zoals lavendel, deze kun je wel locaal puur onverdund op de huid gebruiken).
  • Verdamp een paar druppels etherische olie of een combinatie in een aromabrander.
  • Voeg etherische olie (max 3%) toe aan een natuurlijk en neutraal verzorgingsproduct, zoals bijv. dagcrème of bodylotion, of aan een kleimasker.
  • Etherische oliën hebben een hoge concentratie, neem daarom altijd de juiste doseringen in acht.
  • Let op contra-indicaties zoals bijv. zwangerschap of andere fysieke aandoeningen. Bewaar ze buiten bereik van kinderen en vermijd contact met de ogen.
 • Natuurlijke basisolie...

  Pure Joy: fysieke verwennerij met 100% natuurlijke olie

  Blue Joy verkoopt enkel natuurlijke massage-, huid- en draagoliën gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. De kant en klaar massage-oliën en huidoliën zijn op basis van aromatherapie. De natuurlijke neutrale basisoliën kun je puur gebruiken of er zelf etherische oliën aan toevoegen. (nb neem bij het gebruik van etherische oliën de juiste doseringen in acht)

  Colourful natural YOU: geef liefde aan je lichaam en gebruik natuurlijke olie!  

  Basisolie gebruiken

  • De natuurlijke basisoliën bevatten reeds verzorgende en voedende bestanddelen en zijn puur te gebruiken. Wil je ze een lekkere geur geven of extra kwaliteiten toevoegen, gebruik de olie dan als draagolie en voeg er de gewenste etherische olie(s) aan toe.
  • Let bij het mengen met etherische olie op eventuele contra-indicaties en hou de maximale dosering aan: tussen de 1 en 3% etherische olie op 100ml basis-/draagolie (dwz tussen de 20-60 druppels etherische olie maximaal)
 • Diverse verzorging & sets

  diverse natuurlijke verzorging

  Natuurlijke weldoeners voor body & spirit: pure fun & joy !

  Hier vindt je o.a. natuurlijke verzorgingssets, badolie, sulfaatvrije shampoo en douchegel, gezichtsreinigingsmelk, natuurlijke lippenbalsem, bodylotion en huidolie.

  Verwen jezelf met natuurlijke lichaamsverzorging en geniet van wie je bent.

 • DIY - natuurlijke...

  DIY natuurlijke cosmetica zelf maken: Laat je natuurlijke creativiteit stralen!

  Geniet en heb plezier in het creëren van je eigen natuurlijke verzorgingsproducten. Puur voor jezelf of als geschenk voor een ander. Voordeel: je weet precies welke ingrediënten het verzorgingsproduct bevat!

  Hier vindt je o.a. neutrale natuurlijke verzorgingsproducten die je naar eigen "smaak" en/of behoefte kunt mengen met bijv. etherische oliën. (let bij het gebruik van etherische olie altijd op eventuele contra indicaties en neem altijd de juiste doseringen in acht!). De 100% natuurlijke etherische oliën vindt je in de betreffende categorie.

  Colourful nature, magical life: enJOY your creation!

  Natuurlijke verzorginsproducten zelf maken tips