Blog Categorieën

Blog Categorieën

Etherische oliën | 100% natuurlijk

Etherische oliën

Aromatherapie: gebruik natuurzuivere (biologische) etherische oliën!

Etherische of essentiële oliën (niet te verwarren met parfumolies) worden gewonnen uit plantaardige materialen en kun je op verschillende manieren gebruiken. Zowel voor de geur als om hun cosmetische en geneeskrachtige eigenschappen.

Blue Joy verkoopt enkel natuurzuivere (biologische) etherische oliën van een hoge kwaliteit, zonder toevoegingen en niet versneden met goedkopere olies of synthetische producten.

Er is een enorm scala aan etherische oliën die niet allemaal zichtbaar in de webshop staan. Ben je op zoek naar een specifieke etherische olie die je hier nu niet ziet, stuur dan een mailtje naar shop@bluejoy.nl en we gaan voor je aan de slag. (Er is tevens een lijst met de biologisch gecertificeerde etherische oliën op aanvraag beschikbaar).  

Etherische olie gebruiken

  • Gebruik een etherische olie niet puur op de huid maar verdun deze met bijvoorbeeld een neutrale draagolie zoals jojoba olie of zoete amandelolie (nb er zijn uitzonderingen zoals lavendel, deze kun je wel locaal puur onverdund op de huid gebruiken).
  • Verdamp een paar druppels etherische olie of een combinatie in een aromabrander.
  • Voeg etherische olie (max 3%) toe aan een natuurlijk en neutraal verzorgingsproduct, zoals bijv. dagcrème of bodylotion, of aan een kleimasker.
  • Etherische oliën hebben een hoge concentratie, neem daarom altijd de juiste doseringen in acht.
  • Let op contra-indicaties zoals bijv. zwangerschap of andere fysieke aandoeningen. Bewaar ze buiten bereik van kinderen en vermijd contact met de ogen.

Actieve filters